Ana içeriğe atla
Ana Sayfa
06.12.2010

Hakikat, Adalet, Hafıza: Deneyimler, Tanıklıklar, Arayışlar

<< TÜM HABERLER

Anadolu Kültür’de yürüttüğümüz Sivil Toplumun Kürt Sorununun Çözümüne Etkin Katılımı İçin Kapasite Geliştirme projesinin son aşamasında, 4-5 Aralık 2010 tarihlerinde İstanbul’da iki günlük bir atölye düzenledik.

Toplantının programı İstanbul ve Diyarbakır’da sivil toplum kuruluşları ile yaptığımız derinlemesine görüşmelerden edindiğimiz bulgular ışığında belirlediğimiz üç ana temadan oluşuyordu. Bu toplantıda proje nihai raporunun sunumu ve tartışılmasının yanı sıra aşağıda bahsedilen üç ana tema ile ilgili uluslararası deneyimlerden de yararlanarak atölye çalışmaları yapıldı.

Atölye çalışmalarının konularından biri, Geçiş Dönemi Adaleti’nin araçlarından biri olarak hakikat komisyonları, belgeleme ve yargılamaların geçmişle hesaplaşma ve adaletin tesisindeki rolü idi. Bir diğer tema ise, hafıza, hakikat ve tanınma arasındaki ilişki bağlamında anmalar, anıtlar ve müzelerin geçmişle yüzleşmedeki rolü. Medya, sanat ve aktivizm gibi bilgiyi dolaşıma sokma ve toplumsallaştırmanın alternatif yolları da atölyemizde tartıştığımız bir diğer alan oldu. Atölye, bahsedilen konularda çalışan uluslararası STK temsilcileri ve uzmanların katılımıyla gerçekleşti

Atölyenin raporuna buradan ulaşabilirsiniz.