Ana içeriğe atla
Ana Sayfa
08.10.2016

Hurşit Külter Hayatta Olduğu için Mutluyuz!

<< TÜM HABERLER

İnsan hakları alanında çalışan kuruluşlar 134 gündür haber alınamayan Hurşit Külter’in 7 Ekim 2016 tarihinde yaptığı açıklama ile hayatta olduğu bilgisini öğrendiler.

134 gün boyunca Hurşit Külter’in akıbetinin ortaya çıkması için Şırnak Valiliği, Şırnak Cumhuriyet Savcılığı ve Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü gibi devlet kurumlarına yapılan başvurular sonuçsuz kaldı, gözaltında olduğu reddedildi ve açıklayıcı bilgi verilmedi.

Savcılığa yapılan başvuru neticesinde İçişleri Bakanlığı’nın mülkiye müfettişi atadığı basına yansıdı ancak bu araştırmanın da bulguları kamuoyuyla paylaşılmadı.

Zorla kaybedilenlerin ve keyfi siyasal cinayetlerin inkar edildiği, sorumluların yargı önünde hesap vermelerinin sağlanmadığı Türkiye’de insan hakları kuruluşlarının, Hurşit Külter’in akıbeti hakkında endişe duymaları için çok fazla sebep vardı.

Hurşit Külter hayatta olduğu için mutluyuz. Gözaltı sürecinde yaşananlar hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi için devletin görevini yapmasını beklemeye ve talep etmeye devam ediyoruz.