Ana içeriğe atla
Ana Sayfa

Murat Çelikkan 21 Ekim Cumartesi günü Kırklareli Cezaevi’nden şartlı tahliye oldu.

Sevgili Eş Direktörümüz Murat Çelikkan 68 günlük ayrılığın ardından, 21 Ekim Cumartesi günü itibariyle nihayet tekrar aramızda!

Murat, Özgür Gündem Nöbetçi Yayın Yönetmenliği kampanyasına katıldığı gerekçesiyle 18 ay hapis cezasına çarptırılmış, 14 Ağustos Pazartesi günü Kırklareli E Tipi Kapalı Cezaevi’ne teslim olmuştu.

Ceza İnfaz Kanunu 105/A Maddesi kapsamında denetimli serbestlikten faydalanarak 21 Ekim 2017 tarihinde şartlı tahliye edilen Murat’ın 18 aylık ceza süresi tamamlanana kadar yurtdışına çıkış hakkı kısıtlanacak ve haftada 4 gün emniyete imza vermesi gerekecek.

Hatırlanacağı üzere Murat Çelikkan Özgür Gündem Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katıldığı ve bir günlük genel yayın yönetmenliği yaptığı gerekçesiyle, gazetenin o günkü nüshasında yer alan bazı haberler gerekçe gösterilerek 16 Mayıs 2017’de Terörle Mücadele Kanunu kapsamında terör örgütü propagandası yapmak suçlamasıyla 18 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Murat Çelikkan’ın hapis cezasına yönelik itiraz 6 Haziran 2017 tarihinde İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne yapılmış, mahkeme yapılan istinaf başvurusunu 20 Haziran’da reddetmişti.

Bu kısa ayrılık bize hiç kısa gelmese de çok zordu. Murat’ı tekrar ailesi ve çocuklarının yanında,işinin başında ve bizlerle beraber görmekten dolayı mutluluğumuzun tarifi ise imkânsız.

Bu vesileyle Hafıza Merkezi olarak bir kez daha muhaliflere yönelik baskı ve susturma politikalarını kınıyoruz.

İnsan hakları hapsedilemez. Hak savunucuları hapsedilemez. Gazetecilere, hak savunucularına, akademisyenlere ve muhalif oldukları için susturulmaya çalışılan herkese özgürlük!

* Sürece dair detay ve takip için tıklayın.